úterý 11. července 2017

Když váš pes někoho pokouše


Co když váš pes někoho pokouše? Kdo to zaplatí? Máte doma psího šampiona a bojíte se, že se zraní? 

 Pro naše mazlíčky dnes existuje celá řada různých pojištění.

 Nicméně...Vždy se postarejte o to, abyste byli pojištěni pro případ, kdyby váš pes někoho pokousal či mu způsobil jinou škodu.
 Pro tyto případy uzavíráme pojištění odpovědnosti z občanského života. Toto pojištění dnes nabízí většina pojišťovacích společností. Dávejte si pozor na rozdíly plnění! Pojištění řeší náhradu škody způsobenou třetím osobám. Některé pojišťovny dokážou například i v rámci pojištění domácnosti pokrýt případy, kdy se váš mazlíček popere s jiným. Pak je poškozenému majiteli psa vyplacena náhrada v limitu podle typu sjednaného pojištění (až do výše 20.000 Kč). Pojištění odpovědnosti z vlastnictví psa patří k nejčastějším. Pojistit se ale mohou například i chovatelé koní či jiných hospodářských zvířat. Majitel je tak zajištěn mimo jiné pro případ, že zvíře uteče a způsobí třeba dopravní nehodu nebo škodu na zemědělských plodinách.

 Ale co když se našemu kamarádovi stane něco vážného a je nutné vyhledat veterinární péči? To už pak se zajištěním není tak jednoduché, jen málokterá společnost umí danou záležitost řešit.

 Přesto existují společnosti, které umí řešit pojištění veterinárních náhrad. Toto pojištění se vztahuje na úhradu veterinárních  zákroků v ročních pojistných částkách různých druhů zvířat. Nejčastěji se jedná o psy a kočky, výjimkou nejsou ani exotická zvířata. Lze pokrýt zákroky léčení úrazů i nemocí. Zda bude pojišťovna plnit, záleží (stejně jako u lidí) na zdravotním stavu před sepsáním pojištění.  Pojišťovna neplní zdravotní problémy, které se vyskytly před uzavřením pojistné smlouvy. Zohledňuje se také stáří zvířete (s rostoucím věkem roste i výše pojistného). Cena se odvíjí od výše nastavených pojistných částek a také od výše spoluúčasti. Samozřejmě i tady jsou úkony, které nejsou nikdy hrazeny, jsou to např. dědičné dispozice, kastrace, kosmetické úpravy, kožní choroby, problémy s chrupem,…

Pokud máte doma psa, tak vždy doporučujeme si sjednat pojištění odpovědnosti z občanského života. Pozor na to, jestli máte psa v pojištění připojištěného, neboť to nebývá pravidlem. Potřebujete poradit s výběrem pojišťovny? Obraťte se na nás. Rádi vám poradíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat