pondělí 10. července 2017

Co byste dělali, kdyby váš byt, dům vyhořel?


Postavili jste si dům či koupili byt?
Přemýšlíte o vhodném pojištění, ale nevíte, kde a jak ho pojistit?
Chcete mít záruku výborného plnění v případě nenadálé škody?
....pak čtěte dále:)

Pojišťujeme-li nemovitost, ať už se jedná o rodinný dům i s vedlejšími stavbami, byt či rekreační objekt, je třeba v první řadě správně stanovit pojistnou částku. Řada pojišťoven totiž sleduje, zda není objekt podpojištěn. Následně v takovém případě při škodné události krátí pojistné plnění. Některé pojišťovny tolerují patnáctiprocentní odchylku pojistné částky od hodnoty nemovitosti. Při stanovování pojistné částky vycházíme například ze zastavěné plochy nebo z obydlenosti lokality, v které se nemovitost nachází. Na trvalou obydlenost objektu se klade důraz zejména v případě pojištění rekreačních objektů.
  Podle umístění objektu mohou klienti volit mezi různými typy a různou výší připojištění. Je možné pojistit nemovitost pro případ povodní a záplav – pak pojišťovna sleduje, v jaké povodňové zóně se objekt nachází. Dalšími riziky, proti kterým lze nemovitost pojistit, je například odcizení, vandalismus či úder blesku. Pojistit lze oplocení, bazény, skleníky a další vedlejší stavby.
 
Při sjednávání jednotlivých pojistných smluv společnosti nabízí klientům různé výše spoluúčasti v případě pojistných událostí. Zároveň můžete získat různé slevy, např. za roční platbu, za bezeškodný průběh, pro zdravotně postižené osoby, v případě rozestavěnosti nemovitosti…

 Velká variabilita možností se nabízí také v případě pojištění domácnosti. Opět je důležité správně stanovit pojistnou částku dané domácnosti, aby nedošlo k podpojištění a následně k problémům s plněním v případě pojistné události. Váš finanční poradce vám poskytne informace, co vše do tohoto typu pojištění spadá a co je třeba řešit formou připojištění.
  Připojistit se lze např. pro případ odcizení, vandalismu, krádeže věcí (kočárky, kola, invalidní vozíky) ve společných prostorách panelových a obytných domů. Rozšířené je také připojištění pro možnost poškození varných desek, akvárií, skel v domácnosti, připojištění zkratu a přepětí na různé hodnoty, připojištění cenností a věcí vyšších hodnot. Některé společnosti nabízí možnost i připojištění vybavení až dvou garáží nad stanovené limity.

 Stejně jako v případě pojištění nemovitostí nabízí pojišťovny možnost různých výší spoluúčasti  i všemožné slevy.

 K pojištění nemovitosti i domácnosti lze sjednat pojištění odpovědnosti z občanského života. O něm se dozvíte více v některém z dalších článků.

Pojistit si správně svůj dům není nic lehkého. Proto doporučujeme se vždy poradit s odborníkem a porovnat více nabídek od pojišťoven! Budeme rádi, když se na nás obrátíte! 

Žádné komentáře:

Okomentovat