úterý 4. července 2017

Refinancováním ušetříte na dovolenou



A jaká je vaše vysněná dovolená?
Platíte si hypotéku?
Chtěli byste mít nižší splátky?
Chcete ušetřit desítky tisíc za rok?
  
Více než 100 tisícům klientů končí v letošním roce fixace hypotečního úvěru. Co to pro ně znamená? Mají možnost refinancovat svou hypotéku, snížit si úrokovou sazbu a na splátce tak ušetřit stovky až tisíce korun. 
Patříte mezi ně i vy?
 

 Úrokové sazby se dnes nacházejí na historických minimech a ani v letošním roce ekonomové neočekávají jejich výrazný nárůst. Profitovat z toho mohou klienti, kteří si sjednávali hypotéku v dřívějších letech a končí jim tříletá či pětiletá fixace.  

 Jak v případě refinancování postupovat? Zhruba dva až tři měsíce před koncem fixace je vhodné obrátit se na finančního poradce, který pro vás porovná nabídky různých bank. Vaše banka vám před koncem fixace písemně sdělí navrhovanou úrokovou sazbu pro další období. Pokud vám nabídka vaší banky nevyhovuje, finanční poradce vám pomůže s refinancováním. Postup je obdobný jako při žádosti o nový hypoteční úvěr. Vyřízení většinou proběhne rychle a bez problémů.
 
 V rámci refinancování je také možné požádat o navýšení úvěru, pokud nám původní půjčená částka na stavbu či rekonstrukci nestačí. Podmínkou navýšení hypotéky je samozřejmě doložení adekvátních příjmů.
  Pokud neuvažujete o refinancování, máte možnost v období, kdy končí fixace, provádět změny vašeho hypotečního úvěru. Můžete například bez jakýchkoli sankcí doplatit část úvěru nebo lze změnit dobu fixace.

 Refinancovat lze ale i jiné produkty, například úvěry ze stavebního spoření. Často se setkáváme s klienty, kteří mají překlenovací úvěr ze stavebního spoření na vysokou částku. Na úrocích pak přeplácejí horentní sumy. Pokud refinancují překlenovací úvěr ze stavebního spoření hypotékou, mohou ušetřit statisíce. Je však třeba mít na paměti, že za předčasné splacení překlenovacího úvěru může stavební spořitelna požadovat sankční poplatky. I v tomto případě je proto vhodné obrátit se na finančního poradce, který se v problematice orientuje a najde pro vás to nejlepší řešení, jak ušetřit.

Rádi vám poradíme: "Jak na to?!"
 

Žádné komentáře:

Okomentovat