středa 9. srpna 2017

Dobré „cestovko“ za cenu bochníku chleba




Kolik stojí převoz lidských ostatků ze zahraničí?

Jaká má být minimální výše léčebných výloh v rámci Evropy?

Kolik stojí dobrá pojistka na den?



Nezapomeňte si přibalit pasy, brýle, krém a kvalitní cestovní pojištění.
Léto je v plném proudu. A v médiích se objevují děsivé titulky o úmrtí a úrazech Čechů v zahraničí. Přesto dva ze tří Čechů si pojištění nesjedná! Spoléhá na kartičku zdravotní pojišťovny či na pojistku na platební kartě. Avšak pokud nenosíte zlatou či platinovou kartu v kapse, buďte na pozoru!
Kvalitní cestovní pojištění nám může ušetřit spoustu starostí a peněz. Pojišťovny dnes nabízejí řadu variant, limitů a připojištění. Jak ale vybrat to správné, aby se z krásné dovolené nestala noční můra či pojišťovny z nás nevytahaly peníze za něco, co nepotřebujeme?

Nejdříve si ujasněte, kam chcete vycestovat (Evropa, Egypt, Asie…) a co budete na dovolené dělat. Budete se například potápět či zdolávat vrcholky hor? Chcete dělat adrenalinové sporty či ležet na pláži? Důležitější je totiž nastavení a obsah cestovního pojištění než jeho cena!! Dobrou pojistku si dnes můžete sjednat za 20 až 25 Kč za den.

Základem cestovního pojištění je úhrada léčebných výloh. Z tohoto pojištění vám v případě nemoci nebo úrazu bude proplacena zdravotní péče v zahraničí např. náklady na ošetření, hospitalizace, léčení, náklady na léky, nezbytné převozy. Součástí pojištění by měla být i tzv. repatriace (převoz tělesných ostatků v případě úmrtí pojištěného). Cena za převoz se odvíjí od dopravního prostředku (auto, letadlo) a od vzdálenosti. V rámci Evropy pojišťovny hovoří o desítkách tisíc korun. Převoz např. z Asie stojí statisíce korun!
Nezapomeňte, že v zemích EU a některých dalších máte díky českému zdravotnímu pojištění nárok na lékařskou péči. Ale pozor! Převoz těla k ní nepatří! Proto vždy nezapomeňte na vhodné cestovní pojištění!

A v jaké výši se pojistit? Minimum na léčebné výlohy v rámci Evropy by mělo být 1 500 000 korun! Když cestujete mimo Evropu, pojistěte se na částku mnohem vyšší!

V rámci cestovního pojištění si můžete sjednat také úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti, pojištění zavazadel atd. Vždy si doma zjistěte, zda si už takové pojištění neplatíte a jaká je územní platnost! Pokud už takové pojištění doma máte, pak není potřeba se opět pojišťovat. A ušetříte!
Pokud si nevíte rady se sjednáním, obraťte se na nás! Rádi vám poradíme! Vaše pojištění nebude stát zbytečně hodně a po návratu si budete prohlížet fotky místo nezaplacených faktur.

Žádné komentáře:

Okomentovat